Műtárgymásolatok készítése

Festménymásolatok készítése során teljes mértékben követjük az egyes képek stílusát, festéstechnikai jellemzőit, azaz a rétegek —– alapozás, festékréteg –— felhordási sorrendjét, az ecsetkezelést, és lehetőség szerint igyekszünk az eredeti mű anyagaival egyező anyagokat használni. Minden esetben léptékváltoztatással különböztetjük meg a másolatot az eredetitől.

Mozaikok másolásánál az elhelyezéstől függően (padlóra, fürdőszobába, kültérre) változhat a mozaikszemek beágyazóanyagának összetétele, igazodva az igényekhez, de a mozaikszemek vágása, rakásmódja, színvilága megegyezik az eredetiével.

Falképekről készült másolatok esetén — ha nem helyszíni falfestésről van szó — könnyített hordozóra készítjük az eredeti freskó vagy szekkó, esetleg sgraffitto hű másolatát.

Az alábbi fotókra kattintva rövid, képes leírásokat olvashat néhány munkánkról, melyet esetenként "mozgóképes" animációval színesítettünk.

 

Családi címermásolatok

Nemesi címermásolat részlete

Méret: 30 × 24 cm

Anyag: akvarell, papír, (esetenként laparany, metál fólia)

Tulajdonos: magántulajdon

 

Madaras mozaikmásolat

A bizánci mozaikrészlet másolata

Méret: d = 60 cm

Anyag: kőmozaik, könnyűszerkezetű hordozó

Tulajdonos: magántulajdon

 

A másolat alapjául a velencei Szent Márk Székesegyház bizánci padlómozaikjának egy részlete szolgált.

Cigánylány mozaikmásolat

A kirakott másolat hátoldalának egy részlete

Méret: 52 × 76 cm

Anyag: kő- és üvegmozaik, könnyűszerkezetű hordozó

Tulajdonos: magántulajdon

 

Az úgynevezett zeugmai Mona Lisa mozaikmásolatának elkészítése igazi szakmai kihívást jelentett számunkra. A világhírű töredék az egykori város római padlómozaikjai között maradt fenn, szerencsés módon megmenekülve a kincsrablók fosztogatásaitól. Ma a gaziantepi Zeugma Mozaik Múzeumban (Törökország) látható.

Csendélet olajmásolat

Csendélet olajmásolat

Méret: 60 × 50 cm

Anyag: olaj, vászon

Tulajdonos: magántulajdon

 

G. W. Heda 1644-es csendéletéről a lakk természetes öregedését (sárgulás és sötétedés) figyelembe véve készült a másolat. Ennek megfelelően a másolatot az ún. galériatónus elhagyásával, a feltételezhető eredeti színekkel festettük.

Tenger gyümölcsei mozaikmásolat

Mozaikmásolat

Méret: 44 × 44 cm

Anyag: üveg- és kőmozaik

Tulajdonos: magántulajdon

 

A másolat alapjául egy II. századi római mozaikrészlet szolgált Leptis Magnából.

Jane Seymour portrémásolat

Festménymásolat

Méret: 20 × 13,5 cm

Anyag: akvarell, papír

Tulajdonos: magántulajdon

 

Ifj. Hans Holbein Jane Seymourt ábrázoló, 1526-os képéről a lakk természetes öregedését (sárgulás és sötétedés) figyelembe véve készült a másolat. Ennek megfelelően a másolatot az ún. galériatónus elhagyásával, a feltételezhető eredeti színekkel festettük.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.